CNAIR: Decalarea unor termene de depunere a ofertelor tine de respectarea procedurilor legale; toate proiectele in licitatie publica au finantare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Decalarea termenelor de depunere a ofertelor pentru anumite contracte destinate proiectarii si executiei unor obiective de infrastructura rutiera, tine doar de respectarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice si toate proiectele lansate in licitatie publica au finantare, precizeaza reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, intr-un comunicat remis AGERPRES.

„Astfel, potrivit articolului 153 din legea 98/2016, privind achizitiile publice, CNAIR este obligata sa decaleze termenul limita pentru depunerea ofertelor, ori de cate ori un potential aplicant solicita clarificari care au ca efect modificarea ori completarea documentatiei de atribuire, astfel incat toti operatorii economici sa aiba timp suficient la dispozitie pentru a adapta ofertele la noul mod de interpretare a elementelor contractului. In caz contrar, proiectul poate fi blocat definitiv de operatorii economici nemultumiti, prin decizii ulterioare ale instantelor”, se mentioneaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, acesta este si cazul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic destinat constructiei Drumului Expres Craiova – Targu Jiu, pentru care termenul limita de depunere a ofertelor, stabilit initial pentru data de 3 mai 2019, a fost decalat de doua ori: 17 mai, respectiv 30 mai 2019.

Reprezentantii CNAIR mai precizeaza ca toate obiectivele care fac parte din Master Planul General de Transport sunt eligibile pentru finantare din fonduri europene, fara exceptie, ceea ce inseamna ca exista finantarea necesara derularii lor.

CNAIR atrage atentia celor care vehiculeaza informatii false sau insuficient fundamentate in spatiul public, ca prin acest tip de abordare pot pune in pericol buna derulare a acestor proiecte, prin scaderea interesului companiilor serioase fata de contractele lansate in licitatie publica.

Directorul General al CNAIR, Narcis Neaga a subliniat ca toate proiectele lansate de Companie in licitatie publica, inclusiv in acest an, „vizeaza strict interesul public fata de dezvoltarea infrastructurii rutiere din Romania si nu sunt influentate in nici un mod de derularea campaniei electorale”.

„Fac apel inclusiv la anumiti reprezentanti ai mass-media sa respecte deontologia profesionala si sa nu incerce sa manipuleze opinia publica din ratiuni care nu au legatura cu atitudinea onesta specifica profesiei de jurnalist. CNAIR a lansat si va lansa permanent proiecte de infrastructura rutiera, care contribuie exclusiv la dezvoltarea economica a Romaniei si la cresterea gradului de siguranta a participantilor la traficul rutier. Aceste proiecte sunt lansate in licitatie in baza unor proceduri legale bine stabilite si nu sunt influentate de perioadele de campanie electorala”, a spus Neaga.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2