CNAS: Accesul asiguratilor la medicamente scumpe se simplifica

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un numar de 51 de medicamente scumpe, care anterior acestei date se acordau cu viza comisiilor de experti ale CNAS, vor putea fi prescrise de miercuri direct asiguratilor, dupa completarea formularelor specifice de verificare a respectarii criteriilor de eligibilitate aferente protocoalelor terapeutice pentru medicatia respectiva.

Potrivit unui comunicat de presa al CNAS remis marti AGERPRES, formularele vor fi completate de medicii prescriptori si vor fi transmise prin mijloace electronice catre casele de asigurari de sanatate cu care acestia sunt in relatii contractuale, urmand ca in termen scurt transmiterea sa se faca online catre Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS).

CNAS precizeaza ca intreaga responsabilitate pentru prescrierea medicamentelor mentionate, precum si pentru corectitudinea completarii formularelor va reveni medicilor prescriptori.

“Formularele vor constitui un sprijin pentru medicii prescriptori, deoarece reprezinta o modalitate rapida de verificare a incadrarii pacientului in criteriile terapeutice de prescriere a medicamentelor respective. Totodata, ele vor fi si un instrument de control al evolutiei costurilor prescrierilor de medicamente cu impact financiar semnificativ asupra bugetului CNAS”, a declarat Radu Gheorghe Tibichi, presedintele CNAS, conform comunicatului de presa.

Totodata, CNAS sustine ca a efectuat modificari in mai multe acte normative subsecvente referitoare la prescrierea medicamentelor si la raportarea activitatii furnizorilor de servicii medicale si medicamente, pentru a le pune in acord cu trecerea la noua procedura de prescriere a medicamentelor scumpe.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *