CNAS: Vom gasi o alternativa la cardul de sanatate pentru cei care il refuza

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

card sanatatePresedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat vineri ca autoritatile vor gasi o alternativa la cardul de sanatate pentru persoanele care il refuza.

“In momentul de fata as vrea sa vad cati sunt cei care refuza cardul. Din datele noastre sunt putini doua sau trei mii. O parte din cei care au returnat cardul acum vin si cer. Este clar ca trebuie sa gasim o alternativa pentru ca sunt oameni care il refuza din motive mai mult sau mai putin obiective, mai mult sau mai putin intelese de mine. Vom gasi ca alternativa acea adeverinta, insa prin aceasta vor fi pusi pe drumuri de la casa la medic si asa mai departe. Daca doresc adeverinta, va ramane adeverinta, nu doresc ca cineva sa ramana fara servicii medicale pentru faptul ca s-a introdus cardul. Cardul da asigurarea ca acel serviciu medical a fost efectuat la momentul respectiv, este cheia de acces, (…) vor scadea acele servicii medicale raportate, dar de fapt neefectuate” a sustinut Ciurchea la o dezbatere.

El a precizat ca adeverinta prin care se dovedeste calitatea de asigurat este valabila cat timp se platesc asigurarile de sanatate. Presedintele CNAS a precizat ca aceeasi adeverinta este valabila atat la medicul de familie, dar si al alt furnizor de servicii medicale.

“Adeverinta este valabila atata timp cat se platesc asigurari. In cazul in care este asigurat permanent va fi valabila pana va veni si va spune ca nu mai doreste adeverinta si doreste card. Este nevoie de adeverinta pentru ca eu trebuie sa stiu ca este asigurat si ii dau pachetul de servicii medicale. Fara card va trebui sa te duci si sa ceri o adeverinta. Adeverinta este valabila si la medicul de familie si la oricare furnizor de servicii medicale”, a mai afirmat seful CNAS.

Potrivit acestuia, prin introducerea cardului s-ar putea face economii in sistemul de sanatate de aproximativ 20%.

“Data de 1 februarie este data de introducere a cardului. Asta nu inseamna ca de la 1 februarie nu vom gasi alternative si pentru cei care nu doresc cardul. Aproximativ 95% din populatie a primit cardul. Mai mult de 90% doresc cardul”, a sustinut presedintele CNAS.

El a subliniat ca persoanele care nu au primit cardul il pot ridica de la Casa de asigurari de sanatate.

“Cel care nu si-a primit cardul se poate duce la casa de asigurari de sanatate. Toate casele sunt in masura sa distribuie acel card. Am luat si masura pentru a putea fi initializat la Casa de asigurari de sanatate pentru a nu mai pune omul pe drumuri. Dupa ce vom ajunge la intelegere cu cei din conducerea medicilor de familie, vom anunta cand vor fi date cardurile catre acestia”, a explicat Vasile Ciurchea.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

 1. dilau

  prietene steko, ca la noi la nimenea. auzi aici – sint persoane care refuza cardul de sanatate -. nu-mi spui si mie/ noua cum e pe la tine, adica ce se intimpla daca cineva se prezinta la spital fara card?.

  Reply
  1. STEKO

   …prea multe nu-ti pot spune,cam des se schimba legile si,,pe-aici”.Stiu ca la Urgente esti primit cu sau fara card de sanatate.La spital ,daca ai loc de munca sau esti somer ai un numar unic de asigurare sociala si esti primit,daca este vorba de accident de munca,plateste asigurarea,la fel si in caz de alte accidente.In general(de fapt eu n-am auzit pe nimeni)nu se refuza cardul de asigurare medicala.Dar de unde si pina unde au descoperit sutanistii ca acest card e,,mina diavolului”,nu pot sa-mi imaginez!Oricum,incepind cu SODEX-PASS si terminind cu ultimul contract la VITAL ia nevoie de toate datele personale,CNP si alte prostii,asa ca mi se pare ca este o noua insulta a prostilor de catre biserica…

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *