Coadă de 2 km la înmormântarea lui Alexei Navalnîi. Ruşii care l-au omagiat au strigat „Putin, criminal” şi „Rusia fără Putin”

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost condus astăzi pe ultimul drum, iar autorităţile ruse au supravegheat atent momentul. În faţa bisericii din Moscova unde s-a ţinut slujba de înmormântare, ruşii au făcut o coadă care se întindea pe 2 km.

Cu o zi înainte, forţele de ordine au patrulat zona şi au instalat camere de supraveghere pe fiecare stâlp de iluminat. Susţinătorii fostul opozant rus acuză că sicriul a fost închis repede pentru a-i împiedica pe oameni să-și ia rămas bun. Afară, ruşii au scandat „Navalnîi” şi „Putin, criminal”, „Rusia fără Putin”, dar şi „Nu războiului!”. Trupul politicianului rus a fost coborât în ​​mormânt pe melodia „My Way” a lui Frank Sinatra.

O mulţime de ruşi s-a adunat în faţa bisericii din Moscova, unde a avut loc ceremonia de rămas bun dedicată liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi, care a murit în urmă cu două săptămâni într-o închisoare din Arctica, în circumstanţe neclare. Slujba de înmormântare s-a terminat după doar 20-30 de minute, astfel încăt doar 300 de ruşi au reuşit să viziteze sicriul, potrivit echipei sale. Susţinătorii lui Navalniîi şi familia acuză patriarhia rusă că a făcut presiuni ca preotul să scurteze slujba.

observatornews.ro

 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu