Cocktail-urile de vitamine pe perioada sarcinii, o “cheltuiala inutila”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

vitamineFemeile insarcinate care mananca bine nu au sa nevoie sa consume cocktail-uri de multivitamine si pot fi, in general, scutite, de aceste “cheltuieli inutile”, a subliniat revista britanica independenta Drugs and Therapeutics Bulletin (DTB), citata marti de AFP.

Pe perioada sarcinii, femeile “nu ar trebui sa cedeze presiunii reclamelor” care incurajeaza administrarea de suplimente de multivitamine si minerale, sustine revista, care recomanda in schimb adoptarea unei diete echilibrate si administrarea de acid folic (vitamina B9) si de vitamina D, accesibile la costuri relativ scazute.

Cutiile de suplimente contin adesea peste douazeci de vitamine si minerale (B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, K, acid folic, iod, magneziu, fier, cupru, zinc, seleniu, etc.), iar administrarea lor ar preveni orice fel de probleme aparute in timpul sarcinii. Achizitionarea acestora costa in medie aproximativ 18 euro pe luna, potrivit DTB.

Revista lunara independenta a constat insa ca datele care pledeaza pentru administrarea de multivitamine pe perioada sarcinii provin din studii efectuate in tari sarace unde femeile sunt mai susceptibile de a fi subnutrite sau de a avea o alimentatie proasta.

O alimentatie suficienta inainte si pe perioada sarcinii este esentiala pentru sanatatea mamei si a copilului ei nenascut, deficientele nutritionale putand genera diverse complicatii, cum ar fi preeclampsia, intarzierea cresterii intrauterine, defectele de tub neural la fat etc.

De asemenea, DTB a trecut in revista cercetarile existente cu privire la diferitele vitamine pentru a le compara cu recomandarile autoritatilor sanitare britanice. Potrivit revistei, acestea demonstreaza in mod clar recomandarea responsabililor ca femeile gravide sa ia acid folic si intr-o masura “mai putin clara” vitamina D. Autoritatile britanice recomanda administrarea a 400 micrograme de acid folic pe zi, inainte si in timpul primelor trei luni de sarcina si a 10 micrograme de vitamina D pe zi pe perioada sarcinii si alaptarii.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2