Cod galben de averse si vijelii in 32 de judete, inclusiv in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, sambata, o atentionare Cod galben de instabilitate atmosferica accentuata, valabila pe parcursul acestei zile in 32 de judete, respectiv o informare de disconfort termic, canicula si vreme instabila pentru regiunile vestice si sudice, in vigoare pana duminica seara, relateaza Agerpres.

Potrivit meteorologilor, sambata, intre orele 12:00 si 23:00, in cea mai mare parte a Moldovei si a Munteniei, local in Dobrogea, Oltenia, Crisana, Maramures si la munte vor fi intervale cu manifestari de instabilitate atmosferica accentuata. Astfel, se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 – 25 l/mp, iar izolat 40 -50 l/mp.

Pe de alta parte, de sambata, de la ora 12:00, pana duminica, la ora 23:00, vremea va fi calduroasa, izolat caniculara in regiunile vestice si sudice. In orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati cu precadere in zonele de campie.

Indeosebi dupa-amiaza si seara, vremea va fi instabila la deal, la munte si local in celelalte regiuni. Vor fi perioade cu averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15 – 25 l/mp si izolat 35 – 40 l/mp.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza aceste mesaje prin avertizari de vreme severa imediata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2