Cod galben de canicula in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

canicula soareAdministratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare Cod portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat pentru sase judete din vestul tarii, valabila joi, si a prelungit pentru ziua de vineri Codul galben pentru cea mai mare parte a tarii, inclusiv judetul Maramures, transmite Agerpres.

Potrivit meteorologilor, in judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin si Mehedinti vor fi joi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Tot joi, in cea mai mare parte a tarii, aflata sub Cod galben, vremea va fi caniculara. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, mai ales in zonele de campie si de podis.

Pentru ziua de vineri, ANM mentine Codul galben, iar vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, caniculara in zonele de campie si podis, unde si indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 — 37 de grade si, izolat, 38 de grade.

Valul de caldura va persista si in urmatoarele zile, iar instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in special in nord-vestul, nordul tarii si in zonele de munte.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2