Cod galben de canicula pentru 12 judete. Instabilitate atmosferica in nordul si centrul tarii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat vineri dimineata atentionarea meteorologica emisa joi, 12 judete si municipiul Bucuresti ramanand sub Cod galben de canicula si disconfort termic pana la ora 19,00, in timp ce in nordul si centrul tarii se va mentine instabilitatea atmosferica.

Potrivit meteorologilor, vineri, pana la 19,00, valul de caldura va persista in sudul si sud-estul tarii. In judetele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Prahova, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta si in Capitala va fi canicula, temperaturile maxime vor fi de 35-36 de grade, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati.

ANM mentioneaza ca instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata pe parcursul zilei de vineri, 15 august, in nordul si centrul tarii, dar mai ales in zona Carpatilor Orientali, unde vor fi intervale cu averse ce vor cumula izolat peste 20-25 l/mp, vant cu aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice si, posibil, caderi de grindina.

In estul Munteniei si in cea mai mare parte a Dobrogei, vremea se va mentine calduroasa si in cursul zilei de sambata, 16 august, cand se vor inregistra temperaturi de 33-34 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge local pragul critic de 80 de unitati si disconfortul termic va fi accentuat.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2