Cod galben de inundatii in judetele: Maramures, Alba, Bihor, Bistrita, Cluj, Caras-Severin, Gorj, Satu Mare si Timis. Raurile: Lapus, Viseu si Iza s-ar putea sa iasa din matca

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Departamentul pentru Situatii de Urgenta informeaza populatia cu privire la faptul ca de maine dimineata si pana luni, judetul Maramures, si nu numai, se afla sub avertizarea de Cod Galben de inundatii. Raurile Viseu si Iza s-ar putea sa iasa din matca datorita ploilor si a scurgerilor importante de pe versanti.

“Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 48 de ore, ca urmare a precipitatiilor lichide prognozate, cedarii apei din stratul de zapada si propagarii se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE, dupa cum urmeaza:

COD GALBENIn intervalul 10 martie 2019 ora 06:00 – 11 martie 2019 ora 16:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Somesul Mic – bazin amonte S.H. Cluj (judetele Cluj si Bihor), Lapus – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Maramures), Crisul Repede – bazin amonte S.H. Vadu Crisului, Crisul Negru – bazin superior (judetele Cluj si Bihor), Aries – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Alba si Cluj).

In intervalul 10 martie 2019 ora 18:00 – 11 martie 2019 ora 16:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Timis – bazin amonte S.H. Lugoj, Poganis – bazin superior, Barzava – bazin superior si mijlociu, Caras, Nera (judetele Caras Severin si Timis), Cerna (judetele Caras Severin si Gorj). Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in intervalul 10 martie 2019 ora 06:00 – 10 martie 2019 ora 14:00 pe unele rauri din judetele: Maramures, Bistrita Nasaud si Cluj, iar in intervalul 11 martie 2019 ora 06:00 – 11 martie 2019 ora 14:00 pe unele rauri din judetul Caras Severin” se precizeaza in comunicatul Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2