Cod galben de viscol in sapte judete, de joi dimineata; informare de precipitatii mixte, vant si polei in restul tarii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atentionare Cod galben de viscol in zona montana din sapte judete, pe durata zilei de joi, respectiv o informare de precipitatii mixte, polei si vant la nivelul intregii tari, valabila din noaptea de miercuri spre joi, informeaza AGERPRES.

Potrivit meteorologilor, pe data de 30 noiembrie, in intervalul orar 6:00 — 22:00, va fi in vigoare un Cod galben de vreme rea. Astfel, in judetul Caras-Severin, precum si in zona de munte a judetelor Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Sibiu, Alba si Hunedoara, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze ce vor depasi la rafala 70 — 80 kilometri/ora, iar pe creste 90 kilometri/ora. La altitudini mari se va depune strat consistent de zapada, iar ninsoarea va fi viscolita.

De asemenea, in intervalul 30 noiembrie, ora 2:00 — 1 decembrie, ora 2:00, pe fondul unei informari meteo, prognoza de specialitate arata ca la munte vantul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depasi 60 — 65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zapada, iar in restul zonei precipitatiile vor fi mixte si se va forma polei.

Totodata, intensificari temporare ale vantului vor fi si in zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari in Banat si pe litoral, de pana la 60 — 70 km/h.

In Banat, Crisana si Maramures, in cea mai mare parte a Olteniei, in nord-vestul Munteniei si local in Transilvania va ploua, cantitatile de apa vor depasi 15 — 20 de litri/metrul patrat si, izolat, 30 de litri/metrul patrat, iar pe spatii restranse se va semnala polei.

ANM precizeaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atentionarile emise miercuri.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2