Cod galben in Maramures: Canicula se extinde treptat la nivelul intregii tari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

canicula-apa-alba24-roAdministratia Nationala de Meteorologie extinde Codul Galben de canicula la 23 de judete si municipiul Bucuresti, in aceste zone temperaturile urmand sa urce, luni, pana la 36 – 37 de grade.

Meteorologii precizeaza ca, in cursul zilei de luni, 10 august, valul de caldura va persista in vestul si nord-vestul tarii, dar se va extinde si in regiunile estice si, local, in cele sudice. In Maramures, Crisana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei si vestul Transilvaniei se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35, 36 de grade si izolat 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Judetele care intra luni sub Cod Galben de canicula si disconfort termic sunt Maramures, Salaj, Cluj, Alba, Timisoara, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Iasi, Botosani si municipiul Bucuresti.

De asemenea, marti si miercuri, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35….37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati, in zonele de campie si podis.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2