Cod galben pentru Maramures, Crisana si Banat

PNL

Avertizarea meteo este valabila pentru intervalul 10 februarie, ora 14.00-11 februarie, ora 20.00. Se vor semnala intensificari ale vantului la munte si ninsori viscolite in zona montana inalta, iar zonele vizate sunt Banat, Crisana, Transilvania si Maramures.

In intervalul mentionat, la munte,vantul va prezenta intensificari, cu viteze de 65…75 km/h, iar indeosebi in zona inalta, rafalele vor depasi 90 km/h si va fi viscol. Vor fi intervale in care in Banat, Crisana, Transilvania si Maramures rafalele vor depasi 55…65 de km/h si izolat 70…80 km/h. Temporar va ninge in masivele montane din nordul tarii, iar in restul zonei de munte, in Maramures si in nord – estul Transilvaniei, la inceput vor fi precipitatii mixte, favorizand formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile. Cantitatile de precipitatii vor fi mai insemnate in Carpatii Occidentali, nordul Carpatilor Orientali si in vestul Carpatilor Meridionali, unde vor depasi local 15 l/mp si izolat 20…25 l/mp, iar la atitudini in general de peste 1500 m se va depune strat consistent de zapada.

Nota: Intensificari ale vantului, cu rafale in general de 45…55 km/h, vor fi si in restul teritoriului. Precipitatii mai ales sub forma de ploaie si lapovita se vor semnala si in celelate regiuni, izolat vor fi conditii de polei, iar in sud-vest, cantitatile de apa vor depasi 10…15 l/mp.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1