Cod galben pentru Maramures, pana maine

Reclame home 1
Reclame home 1

Codul galben are urmatorul interval de valabilitate: 24 iunie, ora 10.30 – 24 iunie, ora 23.00.

In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp.

ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICA

Interval de valabilitate: 24 iunie, ora 10.30 – 25 iunie, ora 23.00.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, luni (24 iunie) in cea mai mare parte a tarii, iar marti (25 iunie) mai ales in regiunile sudice, estice si centrale. Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15…25 l/mp, iar pe arii restranse 35…40 l/mp.

Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii. Disconfortul termic se va accentua treptat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati, luni (24 iunie) local, indeosebi in regiunile estice si sud-estice, iar marti (25 iunie), pe arii relativ extinse in zonele de campie si de podis.

Informatii: CJSU Maramures

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2