COD GALBEN – Vijelii așteptate în Maramureș în următoarele ore

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Nori Baia Mare

Atenționare meteo de tip COD GALBEN valabilă pentru județul Maramureș în perioada 25.05, ora 15:00 – 26.05, ora 11:00. Începând din această după amiază și până mâine sunt așteptate descărcări electrice, vijelii, grindină și averse care vor depăși 25-30l/mp.

Potrivit informațiilor furnizate de către Administrația Națională de Meteorologie, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Meteorologii atrag atenția asupra faptului că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…35 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte. Maramureșenilor li se mai transmite că vremea se va menţine în general instabilă şi în a doua parte a acestei săptămâni.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole