COD GALBEN – Zona de munte a Maramureșului vizată de ploi abundente

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
btr

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității o atenționare meteo de tip cod galben care a intrat în vigoare în data de 15 iunie, ora 10.00 și care este valabilă pentru 24 de ore, respectiv până în 16 iunie, ora 23:00. În zona de munte a Maramureșului sunt așteptate ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată.

ANM subliniază că local în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp. Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80…90 km/h.

Meteorologii mai susțin că astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni. Mai spunem doar că vremea se va menţine în general instabilă până la sfârşitul săptămânii.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2