Cod portocaliu de inundatii pe rauri mici din judetul Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atentionare Cod portocaliu de inundatii pentru rauri din judetul Maramures si mai multe atentionari Cod galben pentru rauri din judetele Harghita, Covasna, Alba, Sibiu, Valcea, Hunedoara, Maramures, Bistrita-Nasaud, Dambovita si Giurgiu, valabile in orele urmatoare, informeaza AGERPRES.

Potrivit hidrologilor, la ora 18:55, a intrat in vigoare un Cod portocaliu de inundatii pentru rauri mici din judetul Maramures, care va expira la ora 24:00. Astfel, ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale Cotelor de inundatie pe raurile mici din bazinele hidrografice: Botiza (afluent al raului Iza) – bazin superior si Suciu (afluent al raului Lapus) – bazin superior, judetul Maramures.

Pana la ora 22:00, este in vigoare un Cod galben de inundatii pentru raurile din bazinele hidrografice: Olt – afluentii aferenti sectorului aval S.H. Sancraieni – amonte S.H. Sfantu Gheorghe, judetele Harghita si Covasna.

„Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din bazinul hidrografic: Olt – afluentii aferenti sectorului S.H. Micfalau”, spune INHGA.

Tot pana la ora 22:00, ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie pe raurile mici din bazinele hidrografice: Mures – afluentii aferenti sectorului aval confluenta Tarnave – amonte confluenta Strei, judetele Alba, Sibiu, Valcea, Hunedoara. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din bazinele hidrografice: Ampoi – bazin superior, Mures – afluentii mici aferenti sectorului S. H. Acmariu.

Pana la ora 24:00, inundatii se pot produce pe raurile mici din bazinele hidrografice: Iza – bazin superior si afluenti bazin mijlociu, Lapus – bazin superior, Somesul Mare – bazin superior si afluenti bazin mijlociu, judetele Maramures si Bistrita – Nasaud.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din bazinele hidrografice: Botiza (afluent Iza), Suciu – bazin superior (afluent Lapus), Ilva (afluent Somesul Mare), spun hidrologii.

In intervalul orar 18:45 – 24:00, sunt prevazute cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie pe raurile mici din bazinul hidrografic: Neajlov – bazin mijlociu si afluenti bazin inferior, judetele Dambovita si Giurgiu. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din bazinul inferior al raului Neajlov.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2