Colaborare intre judetele Maramures si Satu Mare in domeniul turismului

home camp2
home camp2
home camp2

discutie copyUn eveniment inedit a avut loc marti, 4 octombrie 2016, in localitatea Vama, judetul Satu Mare. Centrul de Informare si Marketing Turistic „Tara Oasului si Tara Maramuresului”, in colaborare cu Consiliul Judetean Maramures si cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Vama au pus bazele realizarii unei retele de promovare turistica a judetelor Satu Mare si Maramures, prin organizarea unui workshop.

Evenimentul „Informare si promovare turistica in judetele Satu Mare si Maramures” a marcat un an de la deschiderea centrului si a avut ca scop realizarea unui schimb de experienta, cunoasterea potentialului turistic din cele doua zone geografice, demararea unor proiecte comune si a unor retele de promovare turistica, dar si colaborarea in spiritul de echipa si prietenie. La aceasta intalnire au participat atat reprezentanti ai autoritatilor judetene Satu Mare si Maramures, cat si ai Centrelor de Informare Turistica din cele doua judete.

Consiliul Judetean Satu Mare a fost reprezentat prin Pataki Csaba in calitate de presedinte, dar si vicepresedintele Ioan Rus. Din partea Consiliului Judetean Maramures a fost prezent la eveniment Ioan Doru Dancus – vicepresedinte, alaturi de Dan Carpov – reprezentant al Biroului de Turism din cadrul Consiliului Judetean Maramures, care a prezentat brosuri si filme de prezentare a judetului Maramures.

„Ma bucur sa vad ca demersurile conducerilor executive ale celor doua judete, prin care ne-am propus sa abordam in comun politici culturale, turistice si de infrastructura, au fost foarte bine receptate si iata suntem in situatia in care deschidem o colaborare punctuala de promovare a turismului in cele doua judete.

Sunt impresionat de ceea ce am gasit la acest centru de informare si mi-as dori ca si in Maramures sa ajungem sa avem aceste centre dotate la cele mai inalte standarde, functionale si vii. De asemenea, este extrem de important ca personalul care deserveste aceste centre sa fie bine pregatit, sa cunoasca cultura populara, traditiile, elementele care ne definesc pe noi ca si maramureseni.

Prezenta la acest moment aniversar, dar si experimental, alaturi de conducerea executiva a judetului Satu Mare, ne obliga sa facem tot ceea ce ne sta in putinta pentru a valorifica patrimoniul arhitectural, traditional si cultural din cele doua judete, pentru ca frumosul sa ramana nu doar in fotografii de expozitie, ci in viata noastra cotidiana. Colaborarea noastra ramane deschisa si pe alte domenii, urmand sa mai avem intalniri cu reprezentantii judetului Satu Mare”, a precizat Ioan Doru Dancus, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures.

In cadrul acestui eveniment a avut loc lansarea oficiala a ghidului turistic „Tara Oasului – itinerarii pentru memoria inimii, expozitia de fotografii surprinzatoare din Tara Oasului, lucrari semnate de Remus Tiplea, Romeo Komaromi si Alexandru Feher. Totodata a avut loc o prezentare a activitatii centrelor de informare din judetele Maramures si Satu Mare, dar si degustare de produse traditionale.

cjmaramures.ro

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *