Colectia de arta a lui David Bowie s-a vandut pentru aproape 33 de milioane de lire sterline

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

david-bowieVasta colectie de obiecte de arta ce i-a apartinut lui David Bowie s-a vandut pentru suma de 32,9 milioane de lire sterline (41,4 milioane de dolari), depasind suma estimata de organizatorii licitatiei cu nu mai putin de 11,7 milioane de lire sterline, conform unui comunicat dat publicitatii sambata de Casa de licitatii britanica Sotheby’s, transmite DPA, informeaza AGERPRES.

Licitatia s-a desfasurat timp de doua zile, joi si vineri, iar printre cele mai scumpe obiecte care si-au gasit cumparator se numara panza „Air Power” de Jean-Michel Basquiat, realizata in 1984. Tabloul a fost adjudecat pentru suma de 7,09 milioane de lire sterline, fata de o estimare de 3,5 milioane de lire sterline. O alta pictura de Basquiat, „Untitled”, a fost achizitionata pentru 2,4 milioane de lire sterline, fata de o estimare de 500.000-700.000 de lire. Artistul new-yorkez Jean-Michel Basquiat a murit in urma unei supradoze in 1988, la varsta de 27 ani.

Prima seara de licitatie dedicata colectiei de arta a lui David Bowie s-a incheiat cu incasari de 24,3 milioane de lire sterline.

„Head of Gerda Boehm'”, o panza in ulei din 1965, semnata de Frank Auerbach, a fost vanduta pentru suma de 3,8 milioane de lire sterline, fata de o estimare de 500.000 de lire.

De asemenea, un tablou circular co-semnat de Hirst si Bowie si intitulat „Beautiful, hallo, space-boy”, cu referire la personajul astronaut Major Tom creat de David Bowie, a fost adjudecat pentru suma de 785.000 de lire sterline.

Colectia includea si piese ale artistului italian Ettore Sottsass si ale grupului Memphis, care a introdus elemente de pop-art in designul mobilierului de birou. Piesele au fost vandute pentru suma totala de 1,3 milioane de lire sterline — de zece ori mai mult decat suma de vanzare estimata pentru acestea.

Conform Sotheby’s, toate obiectele scoase la licitatie au fost vandute.

„A fost un privilegiu extraordinar sa scoatem aceasta colectie pe piata ca pe o sarbatoare dedicata colectionarului David Bowie”, a declarat Oliver Barker, presedintele Sotheby’s Europe.

Membrii familiei celebrului muzician, care a incetat din viata in ianuarie la varsta de 69 de ani, au pastrat unele opere de arta cu valoare sentimentala si au vandut restul colectiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2