Comercializarea articolelor pirotehnice: ITM, campanie de control asupra agentilor economici autorizati din Maramures

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In perioada 10 decembrie 2018-7 ianuarie 2019, Inspectia Muncii prin inspectoratele teritoriale de munca a derulat o campanie de control asupra agentilor economici autorizati pentru detinerea, transportul, depozitarea, manipularea si comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile: F1, F2, F3, F4, T1, T2, P1 si P2.

“Aceasta actiune este motivata de unele evenimente grave petrecute anii anteriori in tara si strainatate care s-au soldat cu explozii si incendii de mari proportii la depozite de articole pirotehnice provocand mari pagube materiale si uneori chiar victime, repercusiunile facandu-se resimtite pe o suprafata considerabila in jurul acestor depozite.
Un alt motiv care ne determina sa desfasuram aceasta actiune este faptul ca, in perioada de sarbatori se inregistreaza cazuri frecvente de vatamari corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de catre copii sub varsta de 18 ani.

La nivelul judetului Maramures in perioada mentionata, au fost verificati un numar de 10 agenti economici la care au fost constatate un numar de 15 conformitati, raportate la legislatia privind securitatea si sanatatea in munca.
Au fost dispuse un numar de 15 masuri de remediere a deficientelor constatate, fiind aplicate un numar de 15 sanctiuni sub forma avertismentului.

Dintre deficientele constatate amintim, nerespectarea unei evidente stricte a consumurilor de materii explozive,si instruirea superficiala in domeniul securitatii si sanatatii in munca a lucratorilor care manipuleaza si transporta aceste materiale”, a spus Dragos Nacuta, inspectorul sef al ITM Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *