Comisia de Dialog Social a judetului Maramures s-a intalnit la Palatul Administrativ. Ce s-a discutat

La intalnirea Comisiei de Dialog Social a judetului Maramures a fost prezentat raportul de activitate in anul 2018, in care au fost discutate probleme de ordin economic, social, organizatoric, legislativ, sanatate, invatamant etc.

”Sedintele s-au desfasurat in prezenta majoritatii membrilor. Comisia are in componenta 31 de membri titulari si supleanti (reprezentanti confederatii sindicale reprezentative la nivel national, 10 reprezentanti confederatii patronale si 14 reprezentanti autoritati publice). Propunerile formulate de catre partenerii de dialog au fost transmise la nivel central si local pentru rezolvarea problemelor ridicate de catre reprezentantii sindicatelor”, a spus prefectul Vasile Moldovan, potrivit unui comunicat al Prefecturii Maramures.

Presedintele Uniunii Sindicale Teritoriale ”Cartel-Alfa” filiala Maramures, Florin Hossu, a solicitat sprijin pentru aplicarea prevederilor Legii 153/2017, fata de asistentii personali angajati care au dreptul la un spor 15% la salariul de baza pentru activitatea desfasurata de catre asistentii personali ai persoanelor cu dizabilitati, angajati de catre unitatile administrativ-teritoriale, care in conformitate cu prevederile legale au dreptul de a beneficia la aceste sporuri.

Uniunea Judeteana Sanitas Maramures a depus o sesizare referitoare cu privire la determinarea sporului pentru conditii de munca prevazute de catre OUG114/2018.

Sindicalistii au mentionat ca pentru angajatii din sanatate si asistenta sociala determinarea este diferita este inechitabila, deoarece pentru medicii, asistenti medicalii, ambulantierii/soferii de pe autosanitara beneficiaza de un cuantum al sporului aplicat la salariu care beneficiaza de toate indexarile legale, iar pentru celelalte categorii de personal din sistem (psihologi, infirmieri, brancardieri etc) sporul pentru conditii de munca este plafonat la nivelul celui incasat in luna decembrie a anului trecut.

Ei au solicitat sprijin pentru comunicarea sesizarii la nivel central si rezolvarii situatiei sporului acordat pentru conditiile de munca.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1