Comisia Europeana a prezentat un buget pentru 2020 care include contributia Regatului Unit

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comisia Europeana a prezentat miercuri proiectul de buget pentru anul viitor, in valoare de 168 de miliarde de euro, suma care include contributia Regatului Unit, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Comisia a mentionat insa posibilitatea unei rectificari bugetare, in cazul realizarii unui Brexit fara un acord intre Londra si Bruxelles.

„Am constituit acest buget pornind de la principiul ca Regatul Unit va fi in continuare un stat membru cu toate drepturile si obligatiile”, le-a explicat comisarul european Gunther Oettinger europarlamentarilor din comisia pentru buget.

Executivul european conteaza pe acordul negociat cu premierul britanic Theresa May, care prevede onorarea obligatiilor financiare ale Regatului Unit pana la sfarsitul anului viitor. Data coincide cu finalul exercitiului financiar multianual 2014-2020, adoptat in unanimitate de cele 28 de state membre ale UE.

Cheltuielile de 168 de miliarde de euro prevazute pentru programe multianuale sunt in crestere cu 1,3% fata de 2019, a mai precizat Oettinger.

In continuare, bugetul va fi examinat de Parlamentul European si de Consiliul Uniunii.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole