Comisia Europeana a realocat 265 de milioane de euro pentru IMM-uri si cercetare

bani-euroComisia Europeana a aprobat miercuri modificarea Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” (POS CCE) 2007-2013 prin transferul a aproximativ 265 de milioane de euro in interiorul programului, pentru proiecte performante din domeniul IMM-urilor si cercetarii, se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES de la cabinetul comisarului european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, informeaza AGERPRES.

Banii au fost realocati axelor prioritare “Un sistem de productie inovativ si eco-eficient” si “Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare pentru competitivitate” din cadrul POS CCE.

“Prin aceasta decizie, Romania beneficiaza de o sansa in plus pentru finantarea domeniilor de succes din Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”. Cele doua axe prioritare ce vor primi finantare in plus au functionat bine si au depasit plafonul de investitii prevazut initial.

Cu ajutorul acestui transfer de fonduri, aprobat de Comisia Europeana, proiecte de succes vor beneficia de sprijin financiar european, ceea ce va ridica povara de pe bugetul national. Comisia Europeana si autoritatile romane vor continua sa depuna impreuna toate eforturile pentru ca banii din perioada de programare 2007-2013 sa fie folositi la maximum in Romania”, a declarat comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, citata in comunicat.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1