Comisia Europeana amendeaza Nike cu 12,5 milioane de euro pentru restrictionarea vanzarilor de echipamente sportive

Comisia Europeana a amendat Nike cu 12,5 milioane de euro (14,15 milioane de dolari) pentru ca in perioada iulie 2004 – octombrie 2017 a restrictionat vanzarile transfrontaliere de articole sportive ale unora din cele mai cunoscute cluburi europene de fotbal, transmit DPA si Reuters, informeaza AGERPRES.

Executivul comunitar a demarat investigatia antitrust impotriva producatorului american de echipamente sportive in iunie 2017 pentru a stabili daca Nike a restrictionat in mod ilegal retailerii sa vanda in UE articole sportive cu licenta, cum ar fi cele ale marilor cluburi de fotbal – FC Barcelona, Manchester United, Juventus, Inter Milano, AS Roma sau ale Federatiei franceze de fotbal.

“Fanii echipelor de fotbal pretuiesc produsele comercializate sub brandurile favoritilor lor, de exemplu maiourile purtate de jucatorii celebri de fotbal, genti sau fulare. Nike a impiedicat vanzarea multora produse cu licenta in diverse tari, ceea ce a dus la mai putine posibilitati de alegere si la preturi mai ridicate pentru consumatori. Aceste practici sunt ilegale conform reglementarilor antitrust ale UE”, a declarat luni comisarul european pentru competitie, Margrethe Vestager.

Amenda Nike a fost redusa cu 40% dupa ce a cooperat in cadrul investigatiei cu autoritatile UE.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1