Comisia Europeana aproba neconditionat preluarea Opel de catre PSA Peugeot Citroen

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comisia Europeana (CE) a aprobat neconditionat preluarea Opel, divizia europeana a General Motors (GM), de catre producatorul auto francez PSA Peugeot Citroen, transmit BBC, Reuters si DPA, informeaza AGERPRES.

In martie, producatorul auto francez a acceptat sa achizitioneze Opel pentru 2,2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari). Combinarea PSA cu Opel si brandul sau britanic Vauxhall va crea al doilea mare producator auto din Europa, in urma grupului german Volkswagen si inaintea aliantei Renault-Nissan. In urma tranzactiei, PSA va controla 16% din piata auto europeana, fiind depasita doar de Volkswagen, cu o cota de piata de 24%. Entitatea combinata va putea produce anual cinci milioane de vehicule.

Tinand cont ca PSA si Opel sunt active in domeniul vehiculelor comerciale usoare si a autoturismelor, Comisia Europeana a decis sa analizeze impactul tranzactiei asupra pietelor auto la nivel european si national.

In urma investigatiei, forul comunitar a ajuns la concluzia ca tranzactia nu va provoca temeri legate de concurenta pe pietele relevante.

Decizia PSA de a achizitiona grupul german a provocat ingrijorari privind pierderea locurilor de munca la Opel, care are aproximativ 33.500 de angajati in Germania, Polonia, Ungaria, Austria, Spania si Italia. Vauxhall are 4.500 de angajati in Marea Britanie, la fabricile din Ellesmere Port si Luton.

PSA s-a angajat sa readuca Opel si brandul sau britanic Vauxhall pe profit in urmatorii ani.

Deja, PSA si GM sunt implicate in cateva proiecte comune in Europa. GM si PSA produc in comun SUV-uri si minivan-uri, dupa tentativa de constituire a unei aliante care a esuat in 2013, in urma deciziei GM de a-si vinde participatia pe care o detinea la grupul auto francez.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2