Comisia Europeana: Austria trebuie sa respecte acordul UE privind relocarea refugiatilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Austria trebuie sa-si onoreze obligatiile care ii revin in conformitate cu acordul Uniunii Europene privind relocarea refugiatilor, a declarat marti o purtatoare de cuvant a Comisiei Europene, ca reactie la anuntul Vienei potrivit caruia va solicita o derogare de la regula de a accepta mai multi solicitanti de azil in baza sistemului Uniunii Europene de relocare de migranti intre tarile membre, transmite DPA, informeaza AGERPRES.

”Este de asteptat ca acum Austria sa isi indeplineasca obligatia sa juridica, in conformitate cu decizia Consiliului de a incepe relocarea”, a declarat purtatoarea de cuvant Natasha Bertaud, in conferinta de presa cotidiana a executivului comunitar.

Ea a evidentiat ca nicio tara nu se poate retrage unilateral din acordul semnat in 2015 ce prevede relocarea a 160.000 de refugiati aflati in Italia si Grecia catre celelalte state membre ale UE. ”Ei (austriecii) pot alege doar sa actioneze in afara legii, ceea ce in opinia noastra ar fi regretabil si nu va ramane fara consecinte”, a explicat Bertaud.

Austria a anuntat marti ca va cere o derogare de la regula de a accepta mai multi solicitanti de azil in baza sistemului Uniunii Europene de relocare de migranti intre tarile membre, argumentand ca si-a indeplinit deja partea sa in timpul crizei migratiei din Europa.

”Credem ca o exceptare este necesara pentru Austria, care si-a indeplinit deja obligatiile. Vom discuta aceasta cu Comisia Europeana”, a declarat presei cancelarul austriac, Christian Kern, dupa o reuniune saptamanala a cabinetului. ”Vom trimite o scrisoare cat mai repede posibil si vom incepe apoi discutiile”, a adaugat seful guvernului austriac.

Acordul va expira in septembrie acest an. Pana in prezent, mai putin de 15.000 de refugiati au fost transferati in interiorul UE.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2