Comisia Europeana: Calendarul iesirii din UE este “in mainile autoritatilor britanice”

marea-britanieCalendarul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana “este in mainile autoritatilor britanice”, a subliniat vineri un purtator de cuvant al Comisiei Europene, dupa o decizie a justitiei britanice care risca sa duca la o amanare a Brexitului, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

“De acum incolo este o chestiune britanica, calendarul este in mainile autoritatilor britanice”, a declarat Mina Andreeva, intrebata de ziaristi pe tema convorbirii telefonice care a avut loc vineri dimineata pe acest subiect intre seful executivului european, Jean-Claude Juncker, si prim-ministrul britanic Theresa May.

Totodata, un purtator de cuvant al premierului britanic a declarat ca May a discutat telefonic cu presedintele Comisiei Europene si cu cancelarul german Angela Merkel carora le-a transmis ca nu se schimba calendarul activarii Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, care declanseaza procedurile de iesire din UE, transmite Reuters. Respectivul purtator de cuvant a mai spus ca este de asteptat ca Theresa May sa discute in cursul zilei de vineri si cu presedintele francez Francois Hollande si cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1