Comisia Europeana cere Romaniei sa isi modifice legislatia privind datoria vamala

Comisia Europeana (CE) a decis joi sa trimita o scrisoare de punere in intarziere pentru a solicita Romaniei sa isi alinieze legislatia privind datoria vamala la Codul vamal al Uniunii (Regulamentul UE nr. 952/2013), se arata intr-un comunicat al Executivului comunitar, informeaza AGERPRES.

Conform acestor norme, autoritatile vamale au la dispozitie trei ani pentru a comunica debitorului o datorie. In cazul in care datoria vamala ia nastere ca rezultat al unei fapte penale, autoritatile vamale au la dispozitie zece ani pentru a comunica.

Legislatia vamala nationala romana prevede ca datoria vamala nu poate fi comunicata debitorului dupa cinci ani de la momentul la care a luat nastere datoria vamala, indiferent daca a luat nastere ca rezultat al unei fapte penale. De asemenea, aceasta dispozitie nu respecta perioada de trei ani pentru comunicarea datoriei vamale definita in legislatia vamala a UE.

In cazul in care Romania nu ia masuri in urmatoarele doua luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autoritatilor romane.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1