Comisia Europeana creeaza o platforma pentru a combate risipa alimentara

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

legumeComisia Europeana a lansat luni o noua platforma pentru a lupta impotriva risipei alimentare, platforma ce reuneste 70 de organizatii si este centrata pe prevenirea risipei pe lantul valoric alimentar, pe cooperarea intersectoriala si promovarea de bune practici, relateaza agentia EFE. Vor face parte din aceasta platforma statele membre, Comitetul Regiunilor, Comitetul Economic si Social European, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), Programul Natiunilor Unite pentru Mediul Inconjurator si 37 de organizatii selectate de CE.

Printre aceste organizatii se numara Organizatia europeana a consumatorilor, Asociatia Europeana a Laptelui (EDA), cooperative precum COPA — Cogeca, Federatia Europeana a Bancilor de Alimente (FEBA) etc.

Comisia Europeana a informat printr-un comunicat ca aceste organizatii au fost selectate pentru “experienta in prevenirea risipei, capacitatea de a influenta grupuri de interes si derularea de activitati relationate cu lantul valoric alimentar”.

Obiectivul acestei platforme este acela de a atinge unul dintre obiectivele de dezvoltare sustenabila stabilite de Natiunile Unite in ianuarie, si anume cel axat pe lupta impotriva risipei alimentare pentru impulsionarea consumului si a productiei responsabile.

Conform CE, anual se arunca in jur de 88 milioane tone de mancare in Uniunea Europeana.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    mai astia de la ue ce se ocupa de “foamea europeana”, peste 90% din cele 88 milioane de tone se arunca datorita ” expirarii”. ce se poate face?, cam nimic dar sa va dau eu 2 idei idioate. 1). obligativitatea agentilor economici sa doneze unele produse cu 3 zile inainte de expirare. stiu ca e o timpienie, eu daca as avea un non-spot la coltul blocului as tine produsele pina in ultima zi, poate-poate gasesc un fraier care sa le cumpere. 2). preulungirea cu 15 zile a termenului de garantie a produselordonate la timp. adica sa se mearga pe idea – daca azi a expirat sticla de…… sigur nu dau pe spate daca o bag in mine miine – .

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *