Comisia Europeana a rambursat Romaniei peste 454 de milioane de euro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comisia Europeana (CE) a transferat joi Romaniei suma de 454,061 milioane de euro, reprezentand rambursarea de fonduri solicitate prin cererile de plata intermediare transmise de Autoritatile de Management aflate in coordonarea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al MDRAPFE, sumele rambursate au fost pentru Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), din Fondul de Coeziune (FC) – 338,030 milioane de euro, iar din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) – 101,652 milioane de euro; pentru Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT), din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) – 12,065 milioane de euro si pentru Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA), din Fondul Social European (FSE) – 2,315 milioane de euro.

„Sumele intrate in tara sunt, de fapt, rezultatul muncii institutiilor si beneficiarilor implicati in procesul de implementare a investitiilor finantate din fonduri europene. Le multumesc colegilor mei pentru eforturile depuse in vederea recuperarii intarzierilor, astfel incat, iata, la sfarsit de an reusim sa aducem in tara inca o transa de bani europeni”, a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020 este al doilea program ca marime din UE, cu o alocare de aproximativ 12 miliarde de euro pentru sectoarele de transport, mediu si energie.

Programul Operational Asistenta  Tehnica  (POAT) reprezinta unul dintre programele operationale cu finantare din Fondurile Europene Structurale si de Investitii (FESI) de care va beneficia Romania in baza Acordului de Parteneriat cu Uniunea Europeana in perioada de programare 2014 – 2020, in cadrul Obiectivului Coeziune.

Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) finanteaza proiecte ale administratiei publice care urmaresc crearea unei administratii moderne, eficiente, servicii publice competitive, investitii si reglementari de calitate, proceduri clare, simple si predictibile de functionare si profesionalizarea functionarilor publici, contribuind astfel la implementarea masurilor de reforma si la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2