Comisia Europeana: Romania a absorbit 57 milioane de euro din fondurile pentru perioada de programare 2014-2020

home camp2
home camp2
home camp2

bani euro 3Romania a absorbit 57 milioane de euro din fondurile pentru perioada de programare 2014-2020, acesti bani fiind atrasi prin Programul de Dezvoltare Rurala, conform datelor furnizate la solicitarea AGERPRES de reprezentanti ai Comisiei Europene de la Bruxelles.

Suma este de 57 milioane de euro, dar numai pentru Programul de Dezvoltare Rurala. Deci, nu este politica de coeziune, este un alt fond, este un fond specific pentru care procesul de desemnare (acreditare n.r.) nu a trebuit sa fie facut pentru ca se folosesc aceleasi agentii ca in perioada precedenta. (…) Pe partea de politica de coeziune si asa mai departe, momentan nu sunt acreditate autoritatile de management si de aceea nu are cum sa existe absorbtie. Oricum, Romania nu este singura tara care se afla in aceasta situatie’, au precizat reprezentantii CE.

Potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene, pentru cadrul financiar 2014 — 2020, Romania are alocare de aproximativ 33 miliarde euro, detaliata pe Programe Operationale astfel: Fondul european de dezvoltare regionala ( FEDR) — 11,2 miliarde euro, Fondul de coeziune (FC) — 8,1 miliarde euro, Fondul Social European (FSE) — 4,7 miliarde euro, Politica Agricola Comuna (PAC)—8,127 miliarde euro — pilonul II, la care se adauga 12,529 miliarde euro aferente pilonului I (plati directe), Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime — 0,17 miliarde euro, Fondul European pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate — 0,41 miliarde euro.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *