Comisia Europeana trimite iar Romania in fata Curtii de Justitie a UE

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

judecatorieComisia Europeana trimite Romania in fata Curtii de Justitie a UE pentru ca nu a adoptat un plan de urgenta privind securitatea aprovizionarii cu gaze naturale, scrie ziare.com.

Decizia a fost luata in temeiul Regulamentului (UE) nr. 994/2010, care are ca obiectiv garantarea faptului ca statele membre sunt bine pregatite pentru a face fata unor eventuale intreruperi ale aprovizionarii, informeaza Comisia Europeana.

In acest scop, statele membre trebuie sa elaboreze, printre altele, planuri de urgenta si sa le notifice Comisiei Europene.

Un plan de urgenta precum cel pe care trebuia sa il intocmeasca Romania stabileste masurile si procedurile care intra in vigoare in cazul intreruperii aprovizionarii cu gaze si care sunt bine coordonate cu statele membre vecine.

Statele membre au avut obligatia de a adopta aceste planuri pana la data de 3 decembrie 2012. In noiembrie 2013, Comisia a trimis Romaniei o scrisoare de punere in intarziere deoarece aceasta nu a adoptat un plan national de urgenta. In noiembrie 2014, Comisia a emis un aviz motivat, deoarece Romania era inca in neconformitate cu regulamentul privind securitatea aprovizionarii cu gaze, se arata in comunicat.

Planul de urgenta inca nu a fost adoptat si acest lucru poate afecta capacitatea Romaniei de a face fata unei posibile situatii de criza, avertizeaza Comisia Europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *