Comisia juridica din Senat: Persoanele condamnate pentru abuz in serviciu si pentru conflict de interese nu vor fi gratiate

home camp2
home camp2
home camp2

Senatorii juristi au respins miercuri un amendament al senatorului PMP Traian Basescu prin care s-ar fi gratiat persoanele condamnate pentru abuz in serviciu, informeaza AGERPRES.

In cadrul dezbaterilor, senatorul PMP Traian Basescu a sustinut ca abuzul in serviciu a devenit “un instrument al procurorilor de punere sub control a institutiilor politice”.

“La noi problema abuzului in serviciu a fost interpretata abuziv. Ma uit la raportul ultim al doamnei sefe a DNA care spunea ca sunt 2.150 de dosare in lucru, in afara de ceea ce este trimis in instanta, legate de abuz in serviciu. In acelasi timp ma uit si in Europa. Nu cred ca in toate statele membre gasim 50-100 de dosare.

Noi avem 2.150 in lucru. Este evident ca avem — si a demonstrat si CCR — ca avem o aplicare defectuoasa. (…) Eu sustin sa gratiem abuzul in serviciu care a devenit un instrument de punere sub control a institutiilor politice. Institutiile politice trebuie sa lucreze pentru tara si nu sa stea sub controlul procurorilor”, a spus Basescu.

Secretarul de stat in Ministerul Justitiei Mariana Mot a afirmat ca Guvernul nu sustine gratierea celor condamnati pentru abuz in serviciu, precizand ca in proiectul MJ sunt excluse de la gratiere delapidarea, abuzul in serviciu, conflictul de interese, divulgarea informatiilor secrete de stat si deturnarea de fonduri.

Amendamentul referitor la abuzul in serviciu sustinut de Traian Basescu nu a intrunit decat cinci voturi din partea senatorilor PSD si ALDE si in consecinta a fost respins.

De asemenea, nici amendamentul care propunea gratierea celor condamnati pentru conflict de interese nu a fost votat.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *