Comisia juridica a Senatului: Proiectul de lege privind gratierea, amanat pana pe 21 martie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comisia juridica a Senatului a amanat marti, pentru 21 martie, dezbaterea si intocmirea raportului in ceea ce priveste proiectul de lege pentru gratierea unor pedepse si a unor masuri educative privative de libertate, informeaza AGERPRES.

Senatul este prima Camera sesizata in cazul acestui proiect de lege organica, iar initiator este Guvernul. Termenul de adoptare tacita este in data de 25 aprilie.

Proiectul de lege a fost inregistrat la Senat pentru dezbatere in data de 31 ianuarie. El a primit avize favorabile de la Comisia pentru constitutionalitate, libertati civile si monitorizare a executarii hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului si de la Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati.

La acest proiect de lege, presedintele Comisiei juridice, Serban Nicolae, a depus o serie de amendamente care prevad, printre altele, ca se gratiaza in intregime pedepsele cu inchisoarea de pana la trei ani inclusiv, dar si pedepsele de pana la sapte ani inclusiv, a caror executare a inceput, iar restul ramas de efectuat este mai mic de trei ani; partial, cu trei ani, pedepsele de pana la sapte ani inclusiv, a caror efectuare a inceput, iar restul ramas de efectuat este mai mare de patru ani.

De asemenea, se gratiaza partial trei patrimi din restul ramas neexecutat din pedepsele de pana la zece ani inclusiv, a caror executare a inceput, iar restul ramas de executat este mai mic de patru ani; partial, jumatate din restul ramas de executat din pedepsele de pana la zece ani inclusiv, a caror executare a inceput, iar restul ramas de executat este mai mare de patru ani.

Serban Nicolae considera ca de proiectul de lege pentru gratierea unor pedepse in varianta amendata de el ar putea beneficia aproximativ 2.700 de persoane.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole