Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice s-a intalnit la Prefectura. Ce s-a discutat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

discutie masa rotundaMarti, 23 martie 2016, prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, a participat la intalnirea Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanlor Varstnice, desfasurata la Institutia Prefectului – Judetul Maramures.

Stefan Lupsa, presedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Vartsnice, s-a plans de starea pensionarilor care au un venit lunar foarte mic, din care nu isi pot procura cele necesare unui trai de viata normal si decent.

De asemenea, a mai prezentat si unele masuri care pot fi luate pentru acordarea unor ajutoare, care ar ameliora o parte din problemele existente in prezent, cum ar fi scutirea de plata a unor obligati; acordarea, in baza unui tichet, a unor produse alimentare si medicamente al caror termen de apropie de expirare; angajarea varstnicilor in locuri de munca unde pot face fata; ingrijire la domiciliu sau asistenta medicala gratuita. Acestea au fost cateva din masurile propuse pentru imbunatatirea traiului pensionarilor care se afla la limita saraciei.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a precizat ca aceste propuneri vor fi studiate pentru a vedea ce masuri pot fi luate in vederea concretizarii acestora.

La sedinta au mai participat subprefectul Alexandru Bondrea, reprezentanti ai asociatiilor varstnicilor, ai Directiei de Sanatate Publica, Casei de Asigurari de Sanatate, Casei Judetene de Pensii, Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole