Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, intrunire pe tema deszapezirii din aceasta iarna

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit pentru a analiza stadiul pregatirilor pentru sezonul de iarna 2018 – 2019. S-a impus autoritatilor administratiei publice locale sa asigure buna desfasurare a activitatilor economico-sociale pe intreaga perioada de iarna.

„Comitetele locale pentru situatii de urgenta trebuie sa identifice riscurile specifice sezonului de iarna pentru a putea asigura capacitatea optima de actiune si de interventie a membrilor si grupurilor de suport tehnic.

De asemenea, este importanta mentinerea in functiune a sistemelor de comunicatii si asigurarea furnizarea de utilitati pentru cetateni, institutii publice, agenti economice ( alimentarea cu energie electrica, caldura, apa etc). Dorim sa gestionam efectele fenomenelor meteorologice periculoase, sa actionam eficient si cu promptitudine pentru desfasurarea circulatiei rutiere pe drumurile publice in caz de ninsori”, a spus presedintele CJSU, prefectul Vasile Moldovan, se arata intr-un comunicat de presa.

Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare are incheiat contractul cadru pentru interventie si va dispune, conform acestuia, de 62 de utilaje de interventie. In bazele proprii de interventie de la districte sunt peste 2200 tone de sare, dar si carburantul necesar pentru functionarea utilajelor.

Drumuri judetene inchise pe perioada de iarna

Directorul SC Drumuri si Poduri SA Maramures, Emil Marinescu, a precizat ca reteaua rutiera de drumuri judetene are o lungime de 787 km. Pe perioade iarna vor fi inchise urmatoarele sectoare de drumuri judetene: DJ 183 Runcu-Mara; DJ 183A, Izvoare-Gutin; DJ 171E, Stoiceni-Costeni; DJ108E, Chelinta-limita judet Salaj; DJ 182B, Baita de Sub Codru-limita judet Satu Mare, DJ 183C, intersectie Suior-Cavnic; DJ185, Valea Muntelui-Petrova; DJ 109 F, Rotunda-Strambu Baiut; DJ 186D, Glod-Poienile Izei; DJ109U, Baiut-Botiza.

Au fost delimitate sectoarele de activitate ale celor trei santiere de intretinere, reparatii, constructii drumuri si o sectie de utilaj, dar si al punctelor de sprijin. Planul operativ de actiune prevede interventia in perioada de iarna cu 73 de utilaje.

Centralizatorul din planul de actiune operativ prevede asigurarea unei cantitati de 6250 mc de nisip, dar si 10.000 tone sare. Sunt asigurate stocurile necesare de carburanti si lubrefianti pentru functionarea utilajelor de interventie. Pentru a evita si preveni inzapezirea participantilor la trafic, prefectul de Maramures a solicitat administratorului de drumuri judetene instalarea de indicatoare rutiere/panouri aditionale cu mentiunea ”Drum inchis circulatiei publice”.

La nivelul unitatilor administrativ-teritoriale au fost incheiate contracte sau se intervine cu forte proprii pentru deszapezirea drumurilor publice in 66 de unitati administrativ-teritoriale, respectiv sunt contracte in procedura de achizitie in 10 unitati administrativ-teritoriale. Echipe mixte vor verifica in teren, pana la data de 15 noiembri, situatia stocurilor de materiale antiderapante, utilajelor de deszapezire si a stocurilor de carburanti, a mai adaugat prefectul Vasile Moldovan.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2