Compact sustine Scoala “Liviu Borlan”. Trupei i s-au alaturat si alti artisti consacrati din Romania. Vezi aici, mesajele VIDEO ale artistilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Desfiintarea Scolii Populare de Arta „Liviu Borlan” din Baia Mare, prin hotararea consilierilor judeteni, a depasit de mult timp granitele unei simple stiri locale. Aberanta decizie, initiata de presedintele Gabriel Zetea, a fost dezaprobata de numeroase proteste manifestate atat in strada, cat si pe retelele de socializare.

Recent, basistul trupei Compact, Lucian Ilut, a postat pe pagina lui de Facebook mai multe mesaje de sustinere a Scolii Populare de Arta „Liviu Borlan”. Acestuia i s-au alaturat numerori artisti consacrati din Romania, care au transmis mesajele lor filmate pe pagina de socializare a lui Lucian Ilut.

Totodata basistul de la Compact a scris o postare in care spune ca desfiintarea Scolii Populare de Arta “Liviu Borlan” este iminenta.

Lucian Ilut, basist trupa Compact: “Sa desfiintam orice, a devenit, subtil si gradual, un mod de viata. Si, cu cat ne infruptam mai cinic si voluptos din el, devenim rand pe rand, fiecare, victimele propriei optiuni distructive. Mai izolati, mai rigizi, mai opaci. Iar in viata cetatii, locul armoniei este luat de un sir nesfarsit de discordii si tensiuni, de pozitionari ireconciliabile. Cand desfiintezi un lacas de arta, e ca si cum, din sfant senin, ai demola o biserica. Un drum care nu duce spre arte nu duce nicaieri. La Baia Mare desfiintarea Scolii Populare de Arta ” Liviu Borlan”, dupa 60 de ani! de existenta, pare iminenta. Dupa atatea decenii de buna functionare, e dificil de invocat vreo ratiune, de adus vreun argument plauzibil care sa sustina o astfel de masura. Imi place sa cred ca oamenii locului vor gasi intelepciunea si solutiile pentru ca un bun al tuturor talentelor maramuresene (si ce bogatie de talente!) sa-si poata continua activitatea. Meritoriu pe-aceasta lume, e sa construiesti, nu sa demolezi. Si mereu, mai devreme sau mai tarziu, cei care totusi o fac, pe ei insisi se desfiinteza. Ma alatur celor care sustin Scola Populara de Arta ‘Liviu Borlan’.”

Va redam mai jos o parte din mesajele artistilor, care au reactionat pe pagina de Facebook a basistului de la compact.

Cirpian Rogojan: “Sustin Scoala Populara de Arta ‘Liviu Borlan’!”

Paul Panait: “Salut, sunt Paul Panait si da, sustin Scoala Populara de Arta “Liviu Borlan” din Baia Mare. No music, no life!”

Dirty Shirt: ”Salut, suntem Dirty Shirt si protestam legat de inchiderea Scolii Populare de Arta “Liviu Borlan”. Atat Mihai cat si Paul au urmat cursurile acestei scoli in copilarie, lucru care a ajutat extraordinar de mult si suntem convinsi ca saracul domn Liviu Borlan s-ar invarti in mormant pentru ca ii inchideti Scoala de Arta.”

Paul Ciuci: “Salut, sunt Paul Ciuci de la trupa Compact. Prin acest mesaj vreau sa fiu alaturi de toti cei care se impotrivesc Scolii Populare de Arta “Liviu Borlan” din Baia Mare. Aceasta scoala este o institutie de cultura. Lasati arta in pace, nu o sufocati cu pretentiile voastre absurde. S-ar putea in familia voastra, unul din copii sa fie un artist. Inchizand aceasta scoala, ii inchideti viitorul. Lasati Scoala Populara de Arta din Baia Mare sa functioneze.”

Ami: “Salutare, sunt Ami si da, sustin cu voce tare Scoala Populara de Arta “Liviu Borlan” din Baia Mare. Trebuie sa sustinem traditia, muzica si arta deoarece ne face mai autentici si mai frumosi.”

Sandy Deac: “Sunt Sandy Deac de la trupa Desperado si vreau sa va spun ca sustin orice fel de demers pentru cultura deoarece cultura ne deosebeste de animale. Asa ca sustin ca Scoala Populara de Arta “Liviu Borlan” din Baia Mare sa nu se desfiinteze deoarece acolo sunt oameni care creaza caractere si alti oameni de care avem nevoie in viitor pentru ca nu ne hranim doar cu mancare, ne hranim cu arta.”

Foto si video: Lucian Ilut
ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *