Companiile aeriene din Europa vor oferi Internet la bord pentru a atrage noi clienti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

avion scauneTransportatorii aerieni din Europa se grabesc sa ofere acces la Internet prin Wi-Fi la bordul avioanelor, in dorinta de a atrage noi pasageri si de a crea o noua sursa de venituri prin divertisment, servicii si publicitate, transmite Reuters citata de Agerpres.

Pasagerii care calatoresc cu companiile aeriene americane beneficiaza deja de acces la Wi-Fi pe 66% din milele zburate, fata de o medie mondiala de 24%, potrivit datelor furnizate de firma Routehappy. in Europa, insa, adoptarea unor servicii de Internet de tip ground-to-air este mai dificila decat in SUA, din cauza numarului de tari din regiune, in timp ce serviciile de Internet pe baza de satelit s-au dovedit prea scumpe pentru zborurile pe distante scurte. In conditiile in care numarul satelitilor plasati pe orbita este in crestere, fapt care duce la scaderea costurilor, iar companiile aeriene sunt din ce in ce mai constiente de posibilitatile de a face bani, pretul nu mai constituie un obstacol de netrecut, sustin analistii.

Lufthansa, Air France-KLM, Ryanair si Vueling sunt o parte dintre principalele companii aeriene europene care vor sa ofere Wi-Fi la bordul zborurilor pe distante scurte, urmand exemplul dat de compania low-cost Norwegian, care ofera Internet gratuit la 74 din cele 76 de avioane Boeing 737 din flota sa.

Pe langa faptul ca ii pot taxa suplimentar pe pasageri pentru faptul ca urmaresc emisiuni TV si asculta muzica pe dispozitivele lor mobile in timpul zborurilor, companiile aeriene pot utiliza conectivitatea la bord pentru a le oferi acestora posibilitatea de a face cumparaturi si rezervari la restaurante si hoteluri, in colaborare cu firmele de publicitate si partenerii.

‘Nicaieri altundeva nu ai o asemenea audienta captiva, despre care stii absolut totul — si ce gen de publicitate ar trebui sa le oferi — decat in cazul celor care merg cu avionul’, a declarat Robin Cole, vicepresedinte la Global Eagle Entertainment, care ofera Wi-Fi prin satelit companiilor aeriene Norwegian si Southwest.

Global Eagle, impreuna cu grupul Orange, urmeaza sa demareze in curand un sistem pe baza de plata la bordul a doua avioane A320 apartinand Air France si crede ca oportunitatile generate internetul wireless ar putea creste veniturile industriei cu sute de milioane de dolari pe an.

Consultantul AT Kearney, Rene Steinhaus, crede ca oportunitatile de venituri atrag atentia industriei transportului aerian din Europa, iar companiile low-cost se misca foarte rapid.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole