Companiile cu plata la zi a impozitelor ar putea beneficia de o bonificatie

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Companiile care in ultimii trei ani au fost la zi cu obligatiile de plata ar putea beneficia de o bonificatie, a declarat, marti, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, la conferinta “Politici fiscale pentru restructurarea financiara si sustinerea mediului de afaceri”, informeaza AGERPRES.

“S-a spus foarte mult, si in 2015 imi aduc aminte, companiile care se conformau voluntar, care erau la zi cu obligatiile, pe buna dreptate intrebau “bun, si noi cum putem fi motivati sa avem acelasi comportament fiscal?”. Si atunci una dintre propuneri, care nu este prinsa in schimb aici, dar care este luata in calcul si o putem discuta pentru a fi cuprinsa in forma finala a acestui act este aceea ca, la data de 25, atunci cand e termenul de plata, sa se propuna o reducere, o bonificatie, sa spunem, pentru companiile care in ultimii trei ani de zile au fost la zi cu obligatiile la plata. Vedem exact cat anume si pana la ce suma, ca trebuie sa fie un procent, dar nu mai mult de o anumita suma. Acesta ar fi una dintre propuneri pentru cei care sunt la zi cu obligatiile”, a spus Eugen Teodorovici.

De asemenea, el a vorbit de posibilitatea ca pentru autoritatile publice locale sa fie creat un cadru ca si acolo sa se aplice masuri similare celor presupuse de restructurarea financiara, dar cu o implicare activa a statului pentru ca veniturile pot scadea si statul trebuie sa vina si sa aduca unele compensari.

Ministrul Finantelor Publice a anuntat, marti ca ia in calcul doua scenarii pentru acordarea unor facilitati fiscale, pentru datorii de peste si, respectiv, de sub un milion de lei.

Potrivit acestuia, masurile de acordare a unor facilitati fiscale se vor aplica in functie de valoarea obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018, astfel: masuri de restructurare a obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion lei, bazate pe un plan de restructurare, plata esalonata si supraveghere fiscala pe perioada inlesnirii; anularea accesoriilor in cazul datoriilor sub un milion lei sau a celor peste un milion de lei care nu pot beneficia de restructurare (esalonare, reorganizare, insolventa), daca obligatiile bugetare principale se achita pana la 30 noiembrie 2019.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2