Companiile de telecomunicatii trebuie sa transmita gratuit serviciilor de urgenta localizarea apelantului la 112, a decis justitia europeana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Companiile din sectorul telecomunicatiilor trebuie sa transmita gratuit serviciilor de urgenta contactate prin numarul 112 informatiile de localizare a apelantului, chiar daca telefonul acestuia nu are cartela SIM, a decis joi justitia europeana, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Curtea de Justitie a UE (CJUE) a dat acest verdict dupa moartea in Lituania in anul 2013 a unei fete in varsta de 17 ani, care a fost rapita, violata si arsa de vie in portbagajul unei masini.

Inaintea mortii sale, ea apelase de vreo zece ori de pe telefonul sau mobil la numarul 112 pentru a cere ajutor, dar nu a putut fi localizata.

Rudele fetei au sesizat justitia europeana, estimand Lituania ca nu a pus corect in practica o directiva europeana din anul 2002. Aceasta directiva prevede ca statele membre trebuie sa vegheze ca societatile din sectorul telecomunicatiilor sa puna gratuit la dispozitia autoritatii care gestioneaza apelurile la 112 informatiile ce privesc localizarea apelantului imediat ce apelul parvine respectivei autoritati.

In prezent, conform asociatiei numarului european de urgenta (EENA), in opt state ale UE numarul 112 nu poate fi apelat fara o cartela SIM. Aceasta decizie dateaza dintr-o perioada in care li se dadeau copiilor mici telefoane vechi pentru a se juca, dar de pe care putea fi apelat numarul 112, ceea ce a condus la un val de apeluri inoportune la 112. Prin urmare, unele tari au decis sa nu mai faca accesibil numarul 112 fara cartela SIM.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2