Companiile din Romania pe ultimele locuri din UE la utilizarea Internetului

home camp2
home camp2
home camp2

La inceputul anului 2016, doar 3% dintre companiile din Uniunea Europeana nu aveau o conexiune la Internet, pe ultimele locuri in randul statelor membre UE fiind Grecia si Romania, unde ponderea companiilor care nu aveau acces la Internet era de 12% si respectiv 16%, arata datele publicate, luni, de Eurostat, informeaza AGERPRES.

In randul companiilor UE cu acces la Internet, marea majoritate (95%) utilizau Internetul fix in banda larga. Cu toate acestea, conexiunile mobile la Internet in banda larga devin din ce in ce mai comune, in 2016 acest tip de acces la Internet era utilizat de 69% dintre companiile din Uniune, fata de doar 28% in 2010.

In randul statelor membre, utilizarea conexiunilor mobile la Internet in banda larga era cea mai raspandita in randul companiilor din Finlanda (94%), Danemarca si Croatia (88%), la polul opus fiind Bulgaria (45%), Romania si Grecia (mai putin 55%).

De asemenea, in anul 2016 aproape 70% din companiile din UE furnizau angajatilor dispozitive portabile cu o conexiune mobila la Internet. Pe primele locuri sunt companiile din statele nordice — Finlanda (94%), Danemarca (92%) si Suedia (85%), iar pe ultimele locuri sunt companiile din Bulgaria (41%) si Romania (43%).

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *