Compensatia sefului Facebook, Mark Zuckerberg, a urcat anul trecut la 8,9 miliarde de dolari

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Compensatia directorului general al Facebook, Mark Zuckerberg, a urcat cu 53,5% in 2017, la 8,9 miliarde de dolari, pe fondul costurilor mai ridicate legate de securitatea personala a miliardarului de 33 de ani, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Aproximativ 83% din compensatie a reprezentat cheltuieli legate de securitate, restul fiind alocat in mare parte folosirii aeronavelor private de catre Zuckerberg.

In 2017, Mark Zuckerberg a cheltuit multi bani pe calatorii, dupa ce s-a angajat sa viziteze toate statele SUA in care nu fusese pana atunci.

Cheltuieli legate de securitate au urcat la 7,3 miliarde de dolari anul trecut, de la 4,9 miliarde de dolari in 2016.

Compania Facebook a platit pentru instalarea si mentinerea masurilor de securitate la resedintele personale ale lui Zuckerberg, care detine proprietati in San Francisco si Palo Alto.

Salariul de baza al lui Mark Zuckerberg este in continuare de un dolar, in timp ce drepturile sale de vot la Facebook au urcat usor, la 59,9%, in 2017.

Reteaua de socializare este afectata de dezvaluirile din scandalul Cambridge Analytica care au aparut la mijlocul lunii martie si au lovit imaginea companiei, provocand scaderea valorii actiunilor sale la bursa.

Datele a circa 87 de milioane de utilizatori – cifra comunicata de Facebook – au fost folosite in mod abuziv de catre firma britanica de consultanta politica, inainte ca Facebook sa inceapa sa impuna restrictii in 2014. Cambridge Analytica a fost implicata apoi in campania electorala a candidatului republican la presedintia SUA in 2016, Donald Trump.

 

Reclame home 1
Data curenta: ’23/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *