Competitie: Festival international de film, desfasurat in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1

camea videoFestivalul international de film MMIFF – Maramures International Film Festival, aflat la prima sa editie, se va desfasura in Sighetu Marmatiei, in perioada 16-19 iulie, deschizand competitia de scurtmetraje, in 16 iulie, cu proiectia filmului “Rate Me”, film premiat la Cannes 2015 – Director’s Fortnight/Quinzaine des Realisateurs  cu premiul Illy Prize pentru BEST SHORT. Filmul “Rate Me”este o productie 2015 din UK, semnata de regizorul Fyzal Boulifa.

Imaginea filmului “Rate Me” este semnata de Taina Galis, cineasta nascuta in Romania. Filmul “Rate Me” este portretul amuzant al unei tinere escorte COCO fiind considerat o revelatie a acestui an la Cannes.

Succesul din 2015 de la Cannes al regizorului Fyzal Boulifa vine la doar trei ani dupa succesul inregistrat cu filmul “The Curse”, film ce i-a adus acelasi premiu la Cannes 2012. Lista scurtmetrajelor nominalizate la premiul BEST SHORT MMIFF cuprinde productii si co-productii din Romania, UK, Franta, Germania, Ucraina, India, Australia, Turcia, Moldova, Ungaria.

Productiile si coproductiile provenite din Ucraina, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Georgia, Rusia, Turcia, sunt nominalizate si la premiul CROSSING BORDERS Award. Filmele studentesti ce urmeaza a fi prezentate publicului in cadrul festivalului MMIFF 2015 sunt productii recente ale universitatilor UNATC, U Babes Bolyai si Filmakademie Baden-Wurttemberg.

In cadrul festivalului MMIFF, publicul va putea vedea si scurtmetrajele de animatie premiate la ultima editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est din Bucuresti.

Proiectiile vor avea loc in aer liber, in Parcul Central din Sighetu Marmatiei, incepand cu ora 21.15-21.30, publicul fiind invitat sa participe la un maraton cinematografic ce se va intinde pana tarziu, dupa miezul noptii. Accesul este gratuit, publicul fiind invitat sa voteze pentru Premiul Publicului/ Audience Award.

Festivalul isi propune o familiarizare a publicului din Maramures cu filmul romanesc de scurt si lung metraj, dar si cu productiile straine inaccesibile acestuia in regim de CINEMA.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole