Complexul Astronomic Baia Mare: Ghidaj audio in engleza pentru o expozitie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

planetariuComplexul Astronomic Baia Mare a pregatit un sistem de audio ghidaj in limba engleza pentru expozitia digitala multimedia ”Constelatii Romanesti Traditionale”. Acesta functioneaza incepand de marti, 4 august si a fost accesat deja de catre vizitatorii straini ce au trecut pragul institutiei in aceasta saptamana.

Fiind unul dintre cele mai titrate produse culturale realizate vreodata de catre institutia noastra, expozitia ”Constelatii Romanesti Traditionale”, vizitata de la deschidere de peste 30.000 de persoane, ofera o perspectiva locala si originala a cerului romanesc, asa cum a fost imaginat de catre inaintasii nostri acum cateva secole sau chiar milenii.

Expozitia a beneficiat si pana in prezent de suport in limba engleza, pe etichetele panourilor digitale, iar – una dintre constelatiile populare considerate etalon – Cassiopeia, in versiunea romaneasca ”Tronul Ceresc”, ”Scaunul lui Dumnezeu” sau ”Manastirea”, beneficiaza inca de la debut de audio ghidaj in limbile romana, engleza, franceza, spaniola, maghiara si ucraineana. In plus, in aceasta saptamana, anticipand vizita unei delegatii norvegiene, a fost pregatit pentru seria constelatiilor romanesti etalon un ghidaj audio special in limba norvegiana.

„Aceste eforturi depuse de Complexul Astronomic Baia Mare pentru a accesibiliza cat mai mult, din punct de vedere lingvistic discursul si mesajul acestei expozitii unice in Romania, de memorie culturala, gestionand valorile culturale ale patrimoniului imaterial reflectate de identificarile pe cer a unor tipare stelare, asociate unor legende cu caracter etic, de explicare a unor fenomene sau obiecte celeste, se inscriu intr-o strategie de internationalizare a imaginii institutiei noastre si de diversificare atat a produselor culturale oferite, cat si de atragere a unor categorii noi de public”, a spus Ciprian Crisan, reprezentant al Planetariului.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole