COMUNICAT AL PSD BAIA MARE: Chereches: „Daca nu voi rezolva problema romilor in sase luni de la preluarea mandatului de primar, NU VOI MAI CANDIDA”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Craica-neighbourhood-of-B-005Sambata seara autoritatile baimarene au intervenit in forta pentru a aplana un conflict aparut intre romii din zona Melodiei, Paltinisului si Craica.

Redam mai jos o parte din comunicatul IPJ Maramures:

„Scandal pe strada Paltinisului din municipiul Baia Mare

In aceasta seara, la ora 20.33, politia a fost sesizata ca pe strada Paltinisului din municipiul Baia Mare a avut loc o altercatie intre doua grupuri de persoane de etnie roma. (…) Interventia fortelor de ordine, legitima de altfel, a generat nemultumirea sustinatorilor celor doua grupuri de persoane, rude intre ele de altfel, care, pentru a-si proteja apropiatii, au inceput sa se manifeste activ agresiv cu politistii si jandarmii (…) In momentul evacuarii persoanelor banuite de actele de tulburare constatate, sustinatorii au aruncat cu pietre in autovehiculele politiei si jandarmeriei, avariindu-le.(…)”

Venim cu intrebari numeroase pentru comunitatea baimareana, intrebari la care primarul Chereches trebuie sa raspunda public:

 1. Integrarea romilor a fost un punct al proiectului prin care s-a obtinut nominalizarea orasului ca potentiala Capitala Culturala Europeana-2021! De ce nu s-a facut nimic in acest sens? De ce declaratiile sforaitoare ale lui Chereches n-au fost urmate de fapte?
 2. Punga de saracie existenta in zona Craica produce disconfort locuitorilor din vecinatate, si-n acelasi timp, izoleaza comunitatea de romi care functioneaza dupa legi specifice si-n afara legilor din Romania. De ce nu s-a luat nici o masura vreme de patru ani pentru a integra aceasta comunitate care devine un pericol pentru comunitatea baimareana din pricina ca e ignorata si marginalizata, copiii care cresc aici fiind condamnati la acelasi tip de izolare ca si parintii? De ce administratia baimareana ignora acest pericol comunitar?
 3. De ce primarul Chereches se rezuma la a da comunicate referitoare la integrarea romilor si manifesta o crasa inconstienta in raport cu pericolele pe care lipsa integrarii reale le produce in Baia Mare?
 4. In urma cu patru ani in discursuri sforaitoare, Chereches afirma pe canalele media ca va rezolva problema romilor si a pungilor de saracie in care traiesc acestia intr-o jumatate de an, promitand baimarenilor ca daca nu se va tine de cuvant, NU VA MAI CANDIDA!

Dupa o astfel de afirmatie care se dovedeste mincinoasa si care a atras inclusiv analize legate de imaginea negativa a Baii Mari in Romania si Europa, datorita unei strategii haotice si lamentabile legata de romi, exista o singura concluzie fireasca: CHIAR DACA VA CANDIDA, CHERECHES VA PLECA DIN FOTOLIUL DE PRIMAR AL ACESTUI ORAS UNDE LASA ESECURI, HAOS, DERUTA SI O POLITICA A MINCIUNII SFRUNTATE!

Florin Tataru, presedinte PSD Baia Mare                                                                                                                                            

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. Maria

  Nu doar în chestiunea țiganilor ne/a mințit Cherecheș. Dacă s/ar face un inventar al tuturor promisiunilor mincinoase apărute în ziare, băimărenii și/ar da mai ușor seama cum au fost manipulați, josnic păcăliți A reușit și cu complicitatea redactorilor șefi care au vîndut independența și obiectivitatea ziarelor pe cîțiva amărîți de arginți. Corect ar fi ca, în solidar cu primarul penal, să răspundă, și nu doar moral, și redactorii șefi corupți. DNA știe despre cine este vorba..

  Reply
 2. STEKO

  Omagiu

  Verde Împărat ajunse decrepit, dar mintea sa încă era poznaşă.
  – Iată, eu plec curând – le zise curtenilor. Ar fi momentul să vă adunaţi opiniile laudative despre mine într-o mare compilaţie, intitulată, de exemplu, „Omagiu”…
  – Da’ de ce? – întrebă vistiernicul Vasile, care era mai prost.
  – Pentru ca, atunci când eu nu voi mai fi printre voi, să vă puteţi bălăcări reciproc, aruncându-vă unul altuia în faţă cât de lingăi şi fără coloană vertebrală aţi fost. Şi, cum toţi veţi avea dreptate, aceasta vă va da satisfacţie şi împlinire lăuntrică!
  – Ooo, cum se gândeşte Luminăţia Ta la toate! – aprobă asistenţa şi se apucă de lucru.

  Reply
 3. mmm

  Stati un pic ca nu ati inteles … Chereches nu are nici cel mai mic interes sa integreze romii … unu, pentru ca nu-l intereseaza oamenii in general, si daca erau alta etnie sau eram noi toti ceilalti il durea in cot…si doi, de ce sa fie interesat de integrarea romilor cand lui la alegeri ii tre cat mai multi votanti fara carte si fara educatie … adica cineva mai rasarit la minte nu cred ca ar putea sa aleaga ca si primar un penal submediocru, cum e chereches…

  Reply
 4. Justitiar politic

  dic mo! Da cum sa rezolve un politician problemele tiganilor sau romilor? O incercat unul Antonescu da l-o impuscat regele! Poate daca l-or vota si romanii pe Cioaba el va rezolva problema! A trimite romanii in India!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2