CONCEDII – Aglomerație mare la punctele de frontieră cu Ungaria. Ce trebuie să știți

Românii pleacă în concediu și asta se vede la punctele de trecere a frontierei. Unii revin în România, alții pleacă din țară pentru a se relaxa prin vreo stațiune turistică din afara țării. Cert este că traficul, conform anunțului făcut de polițiștii de frontieră, s-a intensificat în această dimineață în punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni.

„Un lucru firesc, de altfel, pentru această perioadă a anului, sezon estival, vacanțe, perioadă în care atât cetățenii români, cât și cei străini călătoresc mai mult. În PTF Petea controlul de frontieră se efectuează pe 4 artere atât pe sensul de intrare în România, cât și pe cel de ieșire, în vreme ce la Urziceni se efectuează formalitățile de frontieră pe 3 artere la ieșirea din țară și pe 2 artere pe sensul de intrare în România.

Astăzi, între orele 10.00 și 18.00 sunt deschise și PTF-urile temporare de la Peleș, Bercu și Horea, iar cetățenii domiciliați în județul Satu Mare sau în proximitatea frontierei pe teritoriul statului maghiar pot tranzita prin aceste puncte. De asemenea, amintim conducătorilor de automarfare faptul că de azi, de la ora 16.00 și până duminică la ora 23.00, pe teritoriul statului maghiar este restricționată circulația automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Am dori să atragem atenția persoanelor care pleacă în drumeții (fie pe jos, fie cu bicicleta) și ajung în apropierea frontierei de stat, să respecte semnalizarea din zona de frontieră și să știe că tranzitarea frontierei de stat se face doar prin locurile destinate acestui lucru (respectiv punctele de trecere a frontierei). Încălcarea legislației cu privire la accesul în zona de frontieră atrage după sine răspunderea penală a persoanelor”, arată ITPF Sighetu Marmației.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu