Concertul de pricesne “Din suflet de crestin”, la a noua editie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

concert-pricesneIn Duminica Floriilor, incepand cu ora 17.30, la Catedrala Episcopala din Baia Mare va avea loc cea de-a noua editie a concertului de pricesne “Din suflet de crestin”, organizat de Ansamblul Folcloric National Transilvania.

“Asa cum in ultimii ani am organizat un eveniment deosebit si frumos pentru baimareni si maramureseni, va invitam din nou la cea de-a noua editie a deja traditionalului concert de pricesene Din suflet de crestin, care se desfasoara in aceeasi locatie de peste noua, in subsolul Catedralei Episcopale, un spatiu destul de dificil pentru noi, ca si artisti, dar care ne creeaza o stare aparte si oarecum ne face sa traim o stare spirituala mai deosebita, care de fapt ni se potriveste noua, artistilor si romanilor”, a spus Iuliana Dancus, directorul Ansamblului Folcloric National Transilvania.

La editia din acest an vor participa artisti de toate varstele.

“Avem invitati, pe langa solistii Ansamblului Transilvania, tinerii pe care noi ii promovam si pe care ii consideram solistii nostri – chiar daca ei nu au contract de munca, dar au contracte de colaborare permanente si sunt prezenti in toate spectacolele noastre – , grupul din Maramuresul Voievodal, cei din Tara Chioarului si cei din Tara Lapuslui.

Va prezenta Angela Buciu alaturi de grupul ei, in prima auditie, grupul de eleve pe care le indruma, Buciumul.
Va fi, de asemenea, Florentina Giurgi acompaniata de grupul vocal Transilvania, care este format din grup de dansatori ai Ansamblului Folcloric National Transilvania, din nou Coconii Maramuresului cu o priceasna, grupa de copii ai Ansamblului nostru. Vom aveam ca invitati speciali pe Ciprian si Mihaela Istrate, care vin de la Targu Mures”, a adaugat Iuliana Dancus.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *