Concurs antidrog intre scolile din Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1

Consumul de droguri in randul tinerilor prezinta statistici ingrijoratoare. Numarul tot mai mare al adolescentilor care iau contact cu lumea stupefiantelor este in continua crestere. In vederea reducerii extinderii acestui fenomen, autoritatile statului implementeaza diverse actiuni.

Astfel, in perioada martie-septembrie 2014, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Maramures organizeaza concursul national de eseuri, sport, arte vizuale, pagina web, film de scurt metraj si fotografie, cu tema ” Coloreaza-ti viata altfel…fara droguri”.

Concursul vizeaza elevii din unitatile de invatamant preuniversitar din toate judetele tarii si din municipiul Bucuresti si are drept scop constientizarea pericolului consumului de droguri si expunerea unor activitati interesante de a petrece timpul liber in scopul adoptarii unui stil de viata sanatos, fara tutun, alcool sau droguri.

Grupul tinta il reprezinta 150 de mii de tineri din invatamantul preuniversitar.

Din fiecare judet/sector vor fi selectionate un numar de 10 scoli si 5 licee. Concursul are doua etape: faza judeteana, in care se selecteaza, pentru fiecare sectiune si categorie de varsta cele mai bune lucrari si faza nationala, unde se vor premia lucrarile care au obtinut locul 1 pentru fiecare categorie si grupa de varsta (locul 1 la gimnaziu si locul 1 la colegiu).

Ajuns la editia a XI-a, „Mesajul meu antidrog” reprezinta un proiect sustenabil de traditie al Agentiei Nationale Antidrog si un exemplu de bune practici in vederea colaborarii cu institutiile reprezentative din mediul scolar.Beneficiarii indirecti ai concursului sunt parintii, cadrele didactice si societatea in sine.

Parteneri: Ministerul Educatiei Nationale prin ISJ Maramures si Ministerul Tineretului si Sportului prin DJTS Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole