Concurs cu dedicatie la Muzeul de Etnografie Maramures. Numele directorului ne e oferit pe tava

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 

Unele dintre institutiile de cultura aflate in subordinea Consiliului Judetean Maramures vor avea din primavara directori noi. Este si cazul Muzeului de Etnografie si Arta Populara, muzeu care a fost implicat in ultimele luni in mai multe scandaluri media. A fost nevoie de numirea unui director interimar la acest muzeu in persoana Monicai Mare, cu care conducerea judetului a dorit sa linisteasca apele. Legat de postul de manager al institutiei, pe site-ul etnografie-maramures.ro, este anuntat concursul de proiecte de management pentru ocuparea postului de manager la muzeul mai sus amintit.

Lasand la o parte ca acest site pare dubios la o prima vedere, neavand nimic din ceea ce ar trebui sa aiba un site privind traditiile milenare ale judetului, cum ar fi categorii specializate fiecarei zone folclorice a judetului, imagini foto-video sau alte informatii pentru cititorul interesat, aici gasim o singura pagina. Iar aceea e ocupata in integrum de un document, scanat cu ceva aparat ieftin de prin birourile institutiei, cuprinzand conditiile de participare la concurs.

Una dintre acestea ne-a atras atentia in mod special, pentru ca ne da toate indiciile in privinta viitorului director, si anume cea referitoare la faptul ca managerul trebuie sa aiba studii universitare, iar pe diploma de licenta sa scrie Istorie sau Studiul Patrimoniului. Coincidenta sau nu, interimarul actual de la Muzeu indeplineste aceasta conditie, dupa cum rezulta si dintr-un comunicat al CJ din ianuarie, unde se spune “absolventa a Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca…, Monica Mare este numitã in functia publica de …”.

Deci, ne-am prins, nu trebuie sa insiste nimeni cu detaliile. Madam Monica Mare va fi noul director al institutiei. Ce nu pricepem noi este de ce a fost nevoie de concurs ca sa fie numita in functie. Daca tot e singura si unica varianta, o puteau implanta direct, in prezenta colegilor si a vreo doi preoti care sa intoneze doi psalmi si un fragment din Cantarea Cantarilor la momentul miruirii doamnei manager.

Pentru ca, nu-i asa, un muzeu de ETNOGRAFIE si ARTA POPULARA nu poate fi condus decat de un ISTORIC. Specialistii in arta, economistii sau chiar etnografii fiind nevoiti a-si cauta de lucru in alta parte, pentru ca nu corespund cerintelor concursului.

Nu vom incheia inainte de a va spune ca, intamplator si absolut fara nicio legatura cu concursul acesta, Monica Mare a monitorizat directorii institutiilor de cultura aflate in subordinea Consiliului Judetean, iar cei care au placut sistemului au ramas pe functii, ceilalti… adios si pe curand. La fel de intamplator, tocmai ea este acum suspusa unui test din partea fostilor colegi. Pe care il va trece, suntem convinsi. Studii are…

ZiarMM 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. mmm

    poi daca PSD tocmai a re-legalizat coruptia de ce ne miram … de acuma inainte PSD e un fel de dictator fac ce vor cum vor …. nu i asa Zetea ?????

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole