Concurs de scurtmetraje ce vizeaza lupta anticoruptie – pe un site dedicat acestei initiative

Miscarea civica Initiativa Romania lanseaza proiectul “Once Upon a Time in Romania”, care include un concurs de scurtmetraje anticoruptie, un website interactiv anticoruptie si o serie de interviuri cu oameni cu merite in combaterea acestui fenomen, care vor fi transmise pe internet in perioada octombrie-decembrie, informeaza AGERPRES.

Proiectul se va finaliza cu o gala in care vor fi premiate cele mai bune scurtmetraje inscrise in concurs, informeaza un comunicat al Initiativa Romania transmis joi AGERPRES.

Concursul de scurtmetraje anticoruptie are un buget total de premii de 9.000 de euro, iar marele premiu “#VaVedem” este in valoare de 5.000 de euro. Perioada de inscriere a scurtmetrajelor este 20 octombrie — 1 decembrie 2017, urmata de etapa de jurizare. Toate categoriile de scurtmetraje pot fi inscrise in concurs: scurte animatii sau infografice, experiente personale (testimonials), minidocumentare sau fictiuni cu actiune si personaje. Sunt acceptate filmele de scurtmetraj cu durata de minimum 90 de secunde si maximum 5 minute. Detalii suplimentare pot fi gasite pe www.onceinromania.ro.

Site-ul proiectului Once Upon a Time in Romania, www.onceinromania.ro, are scop educativ, fiind menit sa determine oamenii sa actioneze impotriva coruptiei. Intregul site este construit pe baza unui concept cinematografic, paginile site-ului numindu-se, de exemplu, “The Romanian Connection” (harta completa a marii coruptii politice), “The Good, the Bad, the Corrupt” (corelatia vizuala dintre coruptie si saracie, dintre coruptie si lipsa de libertate sau de democratie), “De ce tu?” (metode de a raspunde legal agresiunii coruptiei, furtului din bani publici si abuzului de putere) sau “Show Me the Money” (pagina de donatii pentru proiect).

Interviurile online (webtalks) cu oameni cu merite in combaterea coruptiei se vor desfasura in perioada octombrie-decembrie si vor fi realizate in parteneriat cu revista Vice Romania. Cetatenii vor putea adresa in avans intrebari invitatilor, pe masura ce acestia vor fi anuntati.

Proiectul Once Upon a Time in Romania (www.onceinromania.ro) este dezvoltat de Initiativa Romania si Fundatia Friedrich Naumann pentru Libertate, cu sprijinul Ambasadei Canadei in Romania, Bulgaria si Republica Moldova si in parteneriat cu revista Vice Romania. Acesta este o continuare a proiectelor digitale ale Initiativei Romania de promovare a transparentei, integritatii si statului de drept, cum ar fi Harta Banilor Publici, Lista politicienilor corupti sau Alegeri Parlamentare 2016, mai arata initiatorii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1