CONDIȚII DE MUNCĂ – „Autospeciale” de poliție noi, cu airbag-uri nefuncționale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Iată că situația ivită la IPJ Neamț, unde un Duster de poliție a fost implicat într-un accident din vina celuilalt conducător auto și airbag-urile nu s-au deschis, avem o situație similară la IPJ Mureș. Aici un Duster și un Logan nou au avut aceeași problemă – airbag-uri nefuncționale. 
„Am tot prezentat situații în care polițiștii, nu numai că nu beneficiază de protecție suplimentară pentru autoturismele de serviciu, însă și elementele de siguranță standard existente dau rateuri. După ce am prezentat situația de la IPJ Neamț, unde un Duster a fost implicat într-o coliziune puternică și nu i s-au deschis airbag-urile, de data aceasta vorbim despre două autoturisme din cadrul IPJ Mureș, un Duster și un Logan, care s-au aflat în aceeași situație. Dusterul din imagine are puțin peste 2000 km la bord.
Cu toate că impactul a fost puternic, airbag-urile celor două „autospeciale” nu s-au declanșat. Colegii noștri au fost expuși astfel riscului de vătămare. Am cerut în acest sens explicații conducerii Poliției Române, apreciind că este necesar să fie sesizat producătorul și să fie efectuate verificări suplimentare pe zona de siguranță a acestor autoturisme.
În continuare susținem că denumirea de „autospecială” este un termen care nu are de-a face cu realitatea. Singurele elemente „speciale” ale acestor autoturisme folosite de polițiști în condiții extreme, în funcție de misiune, sunt reprezentate de colantul cu albastru/verde reflectorizant și rampa cu luminile de culoare albastră/roșie”, susțin sindicaliștii de la Europol.
FOTO Sindicatul Europol
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2